I was lucky that I didn't have to prove all this to the customer. Initially, the director of the European department of the company saw our visualizations prepared for several floors of the building he rented. He liked our work and asked us to continue in the same manner, taking on his coworking space.

Among other tasks we were asked to design a coffee point, a big meeting room with soundproof doors, cozy individual workplaces, Skype rooms and booths for negotiations.

There were difficulties too. In one of the rooms entrusted to us there were no windows (there was no or very little daylight exposure). Therefore, in our design proposal we arranged Skype rooms and meeting booths here equipped with additional lighting. We also added bathrooms and a printing center.

While working on the design, I wanted not only to solve the functional tasks set by the customer and lend a respectable feel to the office spaces but also to brighten them up, making it easier for people to work there! Since there was not enough light in the inner zones of the floors of the business center, I paid special attention to the lighting installation. And not only that!

When it’s not possible to fill the room with ample daylight, you need to surround the people working in it with vivid colors! Therefore, I introduced into the interior a rich grassy color for the velour sofas, soft terracotta chairs and walls, and painted some walls seafoam green . In addition to velour, the space is enlivened by copper and brass textures, round designer lamps from the Ukrainian manufacturer PikArt and live plants. The result turned out to be very stylish and not flashy at all.

Columns are installed in the common area, which is also the hall of the business center. There is a story associated with them, which will help you understand what our studio does when there is a need for options and alternatives Initially, I planned to decorate the columns with relief plaster coating, but because it turned out to be too expensive for the customer, I came up with a very original and much simpler solution, in the form of a shell which resembles flowing molten gold. With a geometric pattern in mind, we hung chains in the passage leading to one of the towers of the business center s. It looks very dignified and stylish. Also, everyone who will work and visit the BC lobby will be impressed by the reception, which I designed single-handedly.